Servei GeoJSON (URL web)
Crear un servei GeoJSON mitjançant un enllaç URL sense necessitat de carregar les dades a l’editor. A continuació es comentaran els passos que cal seguir des de l’administrador del geoportal per tal de crear una capa GeoJSON des d’una URL. L’eina es troba a l’apartat Gestor de capes –> capes GeoJSON.
Les capes GeoJSON seran sempre amb format vectorial.
Configuració
Consulta les opcions generals des de Informació, propietats de les capes.
Opcions GeoJSON
- URL: en aquest camp és on hi va l’enllaç URL.
- Capçaleres: s’utilitzen per fer una autentificació per token, s’envia la capçalera necessària per forçar autentificació entre servidor i navegador o viceversa
- Fitxer de dades: Aquesta opció permet seleccionar un fitxer de dades si no disposem d’una URL
- Temps de cache: el geoportal guarda les dades amb cache i només les actualitza cada interval indicat. Si estem carregant una capa que s’actualitza molt sovint hem de posar aquest valor baix, per exemple, la ubicació d’una flota de vehicles. Si volem forçar el refresc cal activar la opció Forçar el refresc de les dades i guardar la capa de nou.
- Temps màxim de desactualització: temps màxim de desactualització acceptat de la capa
- Dates descàrrega/generació: Només de lectura. La data de descàrrega i la data de generació de la capa.
Filtres GeoJSON
El geoportal permet afegir filtres a una capa GeoJSON. Es poden afegir diversos filtres que permetran mostrar/amagar dades concretes d’una mateixa capa. Per exemple, una capa d’aparcaments d’una ciutat es pot dividir entre aparcaments públics i privats, gratuits i de pagament…
Per afegir un filtre es clica al link Afegir un/a altre/a Geo json filter de la pestanya Capa GeoJSON.
Les condicions del filtre s’escriuen de la següent manera: nom del camp + condicional en format JavaScript. Es poden escriure diverses condicions en un mateix filtre.
Per exemple, en una capa amb tots els apracaments filtrem els apracaments que són públics i de pagament:
propietari == 'públic' && tipus == 'pagament'
Atenció
Si afegim un o més filtres, les features que no compleixin les condicions de cap filtre no es veuran al geoportal. Només es mostren les features que compleixen algun filtre.
Atenció
Si els camps del geoJSON provenen d’una base de dades i son de tipus VARCHAR han de tenir obligatoriament definida la mida del VARCHAR (número de caràcters). En VARCHAR indefinits no funcionen els filtres geoJSON.
Opcions Disseny
En aquesta pestanya es pot gestionar quins camps i amb quin ordre es mostren a la taula de dades, el disseny del marcador o de la simbologia de la capa que aparegui en el mapa del geoportal. Bàsicament fa referència a opcions d’interacció de la simbologia amb l’usuari com ara tooltips, informació addicional en popups, etc.
Per gestionar Per amagar els camps s’ha de clicar la creueta de l’etiqueta, per tornar-los a mostrar s’ha de clicar sobre la casella de camps i apareixerà una llista amb els camps disponibles. Per endreçar-los, s’arrossega l’etiqueta fins la posició on el volem.
Informació
Les opcions de tooltip, popup i llegenda accepten codi HTML. Podem accedir als noms dels camps del GeoJSON mitjançant la notació {nom del camp}
-
Obtenir disseny de: El primer que apareix és una opció la qual ens permet obtenir un disseny ja creat anteriorment. Si existeix, es pot escollir per utilitzar-lo, si no, a continuació es detalla el procés per crear-ne un.
-
Activar interacció: Si volem que l’usuari pugui interactuar (fer click) en els elements representats en el mapa o no.
-
Tooltip: Codi HTML per mostrar el tooltip. Si no volem mostrar un tooltip deixem aquesta opció en blanc. A continuació es pot veure un exemple de tooltip en el moment que el cursos passa damunt d’un marcador sense fer click.
- Generar finestra amb més informació de les dades: crea un popup automàtic amb els camps del primer registre del GeoJSON.
- Popup: Codi HTML per mostrar el popup. Si no volem mostrar un popup deixem aquesta opció en blanc.
- Llegenda: Codi HTML per mostrar la llegenda en el panell d’informació de la capa. Si no volem mostrar una llegenda deixem aquesta opció en blanc.
- Activar cluster: permet agrupar les dades puntuals segons proximitat. Si activem la opció cal configurar les opcions.
{
"spiderfyOnMaxZoom": true,
"showCoverageOnHover": false,
"zoomToBoundsOnClick": false,
"maxClusterRadius": 2
}
Consulta totes les opcions disponibles des de: Opcions cluster